Húsvéti édességeknél mire érdemes figyelni?


Minden ünnepi étkezés szerves része a záró fogásként szolgáló desszert, sütemény. A locsolásért cserébe kapott csokinyuszi, csokitojás a gyerekek kedvence. Fontos megnézni a kakaótartalmat, minél magasabb, annál jobb minőségű a termék.


A sonka mellé fogyasztandó kalács, mivel finomlisztből készül, gyorsan felszívódik a bélrendszerből, a teltségérzet nem tart sokáig, ezért a teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru is kapjon helyet az húsvéti asztalon.
Mint mindig, így az ünnep alatt is érdemes mértéket tartani, valamint a gyümölcsös, pudingos túrós nyalánkságokat előnyben részesíteni.
Ezeknek alacsonyabb az energiatartalma, mint a leveles tésztából készült, vagy vajkrémes süteményeknek.


Legyünk mértékletesek!

Nem muszáj minden vendégségben megenni az összes ételt, amivel megkínálnak minket.
A mozgásról sem szabad megfeledkezni, még ebben az időszakban sem!
Érdemes kihasználni a szép tavaszi időt és akár egy családi kerékpározással, hosszabb sétával elégetni az elfogyasztott kalóriákat.
A kiegyensúlyozott táplálkozás szabályai kis odafigyeléssel a hagyományos ünnepi ételek fogyasztása mellett is betarthatóak.