Húsvéti édességeknél mire érdemes figyelni?
 
  | 
Minden ünnepi étkezés szerves része a záró fogásként szolgáló desszert, sütemény. A locsolásért cserébe kapott csokinyuszi, csokitojás a gyerekek kedvence. Fontos megnézni a kakaótartalmat, minél magasabb, annál jobb minőségű a termék. 
 | 
 
 
 
A sonka mellé fogyasztandó kalács, mivel finomlisztből készül, gyorsan felszívódik a bélrendszerből, a teltségérzet nem tart sokáig, ezért a teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru is kapjon helyet az húsvéti asztalon.  
Mint mindig, így az ünnep alatt is érdemes mértéket tartani, valamint a gyümölcsös, pudingos túrós nyalánkságokat előnyben részesíteni.  
Ezeknek alacsonyabb az energiatartalma, mint a leveles tésztából készült, vagy vajkrémes süteményeknek.  
 
 
Legyünk mértékletesek! 
 
Nem muszáj minden vendégségben megenni az összes ételt, amivel megkínálnak minket.  
A mozgásról sem szabad megfeledkezni, még ebben az időszakban sem!  
Érdemes kihasználni a szép tavaszi időt és akár egy családi kerékpározással, hosszabb sétával elégetni az elfogyasztott kalóriákat.  
A kiegyensúlyozott táplálkozás szabályai kis odafigyeléssel a hagyományos ünnepi ételek fogyasztása mellett is betarthatóak. 
 
 
	 | 
	 
	 
  | 
 
 
     |