Receptverseny I. kör (lezárult)
Ételtípus: Főétel
Kötelezően felhasználandó alapanyag:
alma, vagy
körte, vagy
szilva, vagy
szőlő. (Egy, vagy több gyümölcs)
Vagy boros étel.
Beérkezett receptek
1. Csirkemell bazsalikomos almával
Hozzávalók 4 személyre:
• 70 dkg csirkemellfilé
• 3 ek. olaj
• 15 dkg márványsajt
• 1 tojás
• 2 ek. tejföl
• 1 ek. gorombára vágott petrezselyem
• 50 dkg alma
• 4-5 szem koktélparadicsom
• 2 ek. vaj
• 2 ek. méz
• 1 ek. gorombára vágott bazsalikom
• 2 dl tejszín
• 1 citrom reszelt héja
• só, bors
Elkészítés:
1. A csirkemelleket mossuk meg, szárítsuk le, sózzuk, enyhén borsozzuk. Az olajat serpenyőben forrósítsuk fel, és a húst 10-12 perc alatt süssük meg benne, majd tegyük tepsire.
2. A sütőt melegítsük elő, és mintegy 25 percig- pároljuk- süssük közepes hőmérsékleten a húst. Ezt követően állítsuk be 220 °C-ra, vagy ha lehetséges, kapcsoljuk be a grillező funkciót. Közben a sajtot morzsoljuk össze, keverjük el a tojással, a tejföllel, a petrezselyemmel, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezze, majd osszuk el a húsok tetején. 3-4 percre tegyük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.
3. Az almát mossuk meg, ízlés szerint meg is hámozhatjuk, először négybe vágjuk, a magházat kiemeljük, majd a cikkeket még kettévágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk fel. Felforrósított serpenyőben „megkapatjuk” az almagerezdek mindkét oldalát. Rátesszük a vajat, a mézet, a bazsalikomot, és összeforgatjuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. Kíméletesen forraljuk össze, majd a csirkemelhez tálaljuk. Burgonyapürét ajánlok hozzá.
2. Mandulás szűzérme, fahéjas szilvával
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg sertésszűz
• 40 dkg szilva
• 5 dkg szeletelt mandula
• 4 dkg vaj
• olívaolaj
• tengeri só
• őrölt fahéj
Elkészítés:
A húst lehártyázzuk, egészben hagyjuk és besózzuk. Kevés olívaolajon, csipesszel forgatva süssük a húst körbe-körbe. Közben egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a mandulát. Tányérra kiszedjük, majd ugyanebben a serpenyőben, a vajon megpirítjuk a négybe vágott szilvát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fahéjjal. A húst vastagon felszeleteljük, megszórjuk a mandulával, és sült szilvával körítve tálaljuk.
3. Almás karaj
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg kicsontozott rövidkaraj
• 50 dkg alma
• 10 dkg vaj
• só
Elkészítés:
A kicsontozott karajt úgy szeleteljük fel, hogy két-két szelet vége egyben maradjon. A résbe meghámozott, felszeletelt almát teszünk. A húst kivajazott alufóliába burkoljuk, sütőlemezre vagy tűzálló tálba fektetjük és előmelegített sütőben körülbelül 50 percig (előbb alsó, majd felső lángon) sütjük. Burgonyapüré illik hozzá.
4. Sült alma Josephine módra
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db alma
• 2 dkg vaj
• 25 dkg aszalt gyümölcs
• 15 dkg cukor
• 25 dkg rizs
• 1,7 dl tej
• 1 dl málnaszirup
• csipet só
• vaj (kenéshez)
Elkészítés:
A vízbe áztatott aszalt gyümölcsöt 15 percig forraljuk. A tejet felfőzzük, beleöntjük a megmosott rizst, kevés sót, cukrot adunk hozzá, puhára főzzük és hagyjuk kihűlni. Szétosztjuk 4 tányérra.
Az alma magházát kivágjuk, a helyére töltjük az aszalt gyümölcsöt. Vajjal bevonjuk, és cukorral meghintjük. Vajjal kikent tepsiben előmelegített sütőbe tesszük és mintegy 20 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor az almát a tejberizsre helyezzük, cukorral meghintjük és meglocsoljuk málnasziruppal.
5. Pisztráng szőlőlevélben
Hozzávalók 4 személyre:
• 3 db konyhakész pisztráng (friss vagy mélyhűtött)
• só
• 12-18 szőlőlevél
• őrölt bors
• 2 ek. finomra vágott zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom, menta)
• 4 ek. olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 ek. citromlé
Elkészítés:
Az olajjal, citromlével, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel pácot készítünk. A pisztrángot belülről megsózzuk, mindkét oldalát átlósan háromszor bevágjuk. Tálba tesszük és leöntjük a páclével. Lefedjük folpackkal és legalább egy órát állni hagyjuk. Ezután lecsepegtetjük, és négy-hat szőlőlevélbe becsomagoljuk. Tepsibe tesszük és sütőben, 200 °C-on kb. 20 percig sütjük. Fűszervajas, héjában sült burgonya illik hozzá.
6. Ropogós kacsasült almával
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 pecsenyekacsa
• 1 kávéskanál majoranna
• só
• 1-2 alma
• zsír a sütéshez
Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Besózzuk, hasüregét megszórjuk majorannával. Beletesszük az almát. Tepsibe tesszük, forró zsírral leöntjük, kis vizet adunk hozzá és locsolgatva, lassan pároljuk. Ha megpuhult, nagy lángra tesszük, és pirosra sütjük. Kiemeljük a tepsiből, a pecsenyelébe 25 dkg főtt rizst teszünk, és kicsit lepirítjuk.
7. Szarvascomb sütve
Hozzávalók 4 szeméylre:
• 60 – 70 dkg szarvascomb
• páclé
• só
• zsír a sütéshez
Hozzávalók a pácléhez:
• 1 csomó leveszöldség
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 10 szem egész bors
• 2-3 szem szegfűszeg
• 2-3 fenyőmag
• 1 babérlevél
• 1 kiskanál koriander
• 3 dl vörösbor
• 7 dl víz
• 2 ek. ecet
• só
Elkészítés:
A szarvascombot megtisztítva, megmosva 3 napra páclébe tesszük. Naponta forgassuk, hogy mindenütt egyformán érje. Majd kiemelve a pácból tepsire helyezzük, forró zsírral leöntjük, és forgatva, gyakran locsolgatva rozsdaszínűre sütjük. A zsírhoz tegyünk a pácléből, hogy ebben párolódjon puhára. Vigyázzunk, hogy a pecsenyelé meg ne feketedjék!
Pác készítése:
A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk. A fűszerekkel és a hagymával egy lábasba tesszük, felengedjük borral és a hideg vízzel, és tűzre tesszük főni. Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük tűzről és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk az ecetet és az egészet a pácolandó húsra öntjük. A páclének a húst el kell lepnie!
8. Alufóliás csirke
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg- 1 kg-os csirke vagy jérce
• majoranna
• vaj
Elkészítés:
A sült csirke egyik egyszerű, de kitűnő változata, amikor a besózott, belsejét majorannával bedörzsölt csirkét olajozott alufóliára fektetjük, belsejébe egy darabka (kb 2 dkg) vajat dugunk, és a fóliát lazán összehajtogatva, széleit megnyomkodjuk, hogy légmentesen lezárjuk. Így a csirke saját levébe puhul meg, megőrizve eredeti értékeit, amitől különösen jóízű válik. A csirke nagyságától függően 40-50 percig sütjük. Végül - ha ropogósan szeretjük-, a fóliát széthajtogatjuk, és a csirkét vajjal kenve az egészet a sütőbe visszatolva felső lángon még 5 percig pirítjuk. Úgy daraboljuk fel, mint a sült csirkét.
9.Vegyes hal bormártással
Hozzávalók hat személyre:
• 1 kg vegyes hal
• 3 ek. olaj vagy 5 dkg zsír
• 5 dkg liszt
• 1 dl vörösbor
• zöldpetrezselyem
• ½ citrom
• hagyma
• só
• babérlevél
Elkészítés:
A besózott halszeleteket lisztbe mártjuk, forró zsírban kisütjük és lapos, tűzálló tálba helyezzük. A visszamaradt zsírban a hagymát rózsaszínűre pirítjuk, 1 dkg liszttel meghintjük, keveset pirítjuk vele, és előbb hideg vízzel, majd a vörösborral felengedve 10-15 percig főzzük. Sóval, citromlével, egy szál babérlevéllel ízesítjük, rászűrjük a halszeletekre és azzal is még 10 percig lassú tűzőn (sütőben) abáljuk. Tetejét zöldpetrezselyemmel szórjuk meg. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá.
10.Almás-fokhagymás karaj
Hozzávalók négy személyre:
• 80 dkg egész csontozott hosszúkaraj
• 3 alma
• 8-10 gerezd fokhagyma
• 20 dkg trappista sajt
• sertés grill fűszerkeverék
• só
• őrölt bors
• 60 dkg burgonya
Elkészítés:
A hosszúkarajt ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk (nem vágjuk el teljesen). A harmonika alakú húsunkat mindenhol egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a grillfűszerrel. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk, az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt vékony szeletekre vágjuk. Minden egyes bevágott hússzelet közé teszünk két szelet fokhagyma - egy szelet sajt - egy szelet alma - két szelet fokhagyma - egy szelet alma - egy szelet sajt összeállítást.
A töltött húshengert egy hosszúkás tűzálló tálra helyezzük, és felkarikázott burgonyát körítünk hozzá. A burgonya tetejét enyhén sózzuk, meglocsoljuk olajjal és a maradék almával beterítjük. A tál tetejét alufóliával lefedjük, és az ételt puhára sütjük.
11.Tepsis karaj almával
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg sertés rövidkaraj
• só
• bors
• 1 nagy db alma
• 450 g tejföl
• 20 dkg sajt
• 1 ek. napraforgó olaj
Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A tepsi alját beolajozzuk, majd a hússzeleteket szépen eligazgatjuk egymás mellett. (Nem baj, ha kicsit torlódnak, mert sütés közben úgyis kicsit összeugranak.)Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, vékony szeletekre vágjuk, és beterítjük a húsokat.
A sajtot lereszeljük. A felét rászórjuk az almákra, majd bőven meglocsoljuk tejföllel. (Ehhez jó a hígabb fajta is.) A tetejére rászórjuk a sajt másik felét. Lefedjük alufóliával, és kb. egy óra alatt puhára sütjük. A végén levesszük a fóliát, és még kb. negyed óra alatt szép pirosra, ropogósra sütjük a tetejét.
12.Almás-fahéjas csirkemell
Hozzávalók 4 adagra:
• 80 dkg csirkemell filé
• 3 ek. margarin (light)
• 1 fej vöröshagyma
• fahéj
• só
• bors
• 1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint)
• 3 ek. méz
• 2 db alma
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal.
Az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy lábosba beletesszük az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, fahéjat, édesítőszert adunk hozzá és feltesszük néhány percre főni. Forrás után még pár percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vájuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint. Rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk. (nagy lángon) Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát és 3 ek mézet. (Ha még szükséges, fahéjat.) Még 1-2 percig pirítjuk.
13. Almás-fahéjas csirkemell 2. verzió
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg csirkemell filé
• 3-4 nagy db alma (savanykás)
• 20 dkg kéksajt
• 15 dkg dió (durvára vágva)
• 3-4 ek. olívaolaj
• 3 dkg vaj
• só
• bors
• 1-2 ek. vaj
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellet sózzuk, nagyon finoman borsozzuk, vaj és olívaolaj keverékén hirtelen megsütjük. Az almát vajon átforgatjuk, és félpuhára pároljuk. Egy jénait vékonyan kikenünk vajjal. Rátesszük a csirkemell szeleteket, a vékonyra vágott párolt almát, a durvára vágott diót, és rámorzsoljuk a kéksajtot. Negyed órára előmelegített sütőbe rakjuk, amíg a sajt meg nem olvad. A sajt miatt azonnal célszerű tálalni.
14. Almás-mézes-rozmaringos csirke
Hozzávalók a rozmaringos csirkéhez 4 adag:
• 70- 80 dkg csirkemellfilé
• 1 evőkanál finomliszt (finom)
• 5 dkg margarin/vaj
• só ízlés szerint
• szerecsendió
• fél kg alma (savanykás olyan fajta, ami nem esik szét pároláskor)
• 1 teáskanál rozmaring, ha lehet, frisset, ne szárítottat
• 2 ek. méz
Hozzávalók a besamelhez:
• 5 dkg margarin (vagy vaj)
• 3 púpozott ek. finomliszt
• 4 dl tej (langyos)
• só
• 10 dkg sajt (reszelt gouda a tetejére)
Elkészítés:
A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kb. 12 db közel egyforma nagyságú szeletet kapunk és besózzuk. Egy tányérban kevés lisztet elkeverünk egy csipet szerecsendióval, majd ebben megforgatjuk a hússzeleteket. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne a csirkemell szeleteket. Oldalanként néhány perc alatt szép aranybarna színük lesz.
A hússzeleteket egy tűzálló tál aljába sorakoztatjuk, szépen elrendezve. Miközben a hús sül, megpucoljuk az almát, és egyforma szeletekre vágjuk, megtisztítjuk a magházától. Az almát beletesszük a serpenyőbe, amiben a hús sült. Megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal, és hozzáadjuk a mézet. Nem keverjük, ne törjön, csak a serpenyőt mozgatva forgatjuk, majd kis lángon kb. 7-10 perc alatt puhára pároljuk.
Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, egy kis sót, megpirítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Először csak kis mennyiséggel csomómentesre keverjük, majd felengedjük a többivel. Addig főzzük, míg besűrűsödik. Mikor az alma elkészült, egyenletesen elosztjuk a hús tetején. (A leve nélkül tegyük a húsra, ne áztassa el.)
Leöntjük a besamelmártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt aranybarna lesz. Sült burgonyával, burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
15. Mézes borban sült almás pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
• 70 dkg pulykamell filé
• bors, só
• rozmaringág
• kevés olaj
• 8 szelet bacon
• 1 dl fehérbor
• 1 dl méz
• 3-4 alma
Elkészítés:
A megmosott pulykamellfilét ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, és borssal meghintjük. Egy tűzálló tál falát egész vékonyan bekenjük olajjal, majd kibéleljük baconnal.
Az almákat hámozatlanul szintén ujjnyi vastagra szeljük, a magházat kivágjuk. A tálba helyezzük állítva a hús, illetve az almaszeleteket felváltva. A mézből az almaszeletre teszünk egy keveset, majd összekeverjük a megolvasztott mézet a borral és ráöntjük az almás húsra. A sorok közé rozmaringágakat teszünk, a tetejét egy kevés olajjal átkenjük. Alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben b 35-40 percig lassan sütjük.
16.Fahéjas-szilvás pulykamell, rösztivel
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg pulykamell
• 30 dkg aszalt szilva
• 1 dl aszaltszilva-ivólé
• 3 evőkanál kristálycukor
• mokkáskanálnyi fahéj
• 1 kk. keményítő
• 1 kk. csirkefűszersó
• 1-2 dl olaj
• 1 csomag mélyhűtött röszti.
Elkészítése:
Az ivólébe beletesszük az aszalt szilvát, tíz percig főzzük, ízesítjük kristálycukorral és fahéjjal. Végül besűrítjük a keményítővel. A pulykamellet felszeleteljük, megszórjuk a fűszersóval, kevés olajjal megkenegetjük és roston pirosra sütjük. A rösztit olajban kisütjük, papírtörülközőre helyezzük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket a mártással félig leöntjük és a rösztivel tálaljuk. Friss szilvával díszíthetjük.
17. Pulykasteak fahéjas szilvamártással és rösztivel
Hozzávalók 4 személyre:
• 80dkg pulykamell
• grillfűszer
• 80dkg mélyhűtött röszti
• olaj
• 30dkg mirelit szilva
• 0,4 dl szilvalé
• 1 dl tejszín
• 50 g cukor
• grillfűszer
• 1 rúd fahéj
• 2 körte félbevágva
• 3 evőkanál étkezési keményítő
• 4 teáskanálnyi áfonyalekvár.
Elkészítése:
A pulykaszeleteket kissé megklopfoljuk, fűszerezzük. Olajon kisütjük, melegen tartjuk. A szilvalét felforraljuk, beletesszük a kimagozott, félbevágott szilvát, a fahéjat, a cukrot és addig főzzük, amíg darabokra szét nem esik. KB. fél óra múlva beletesszük a tejszínt. A keményítőt 2 dl hideg vízzel elkeverjük és besűrítjük a mártást. A fahéjat vegyük ki a mártásból. Olajon kisütjük a rösztit. Tálaláskor pulykamellet leöntjük a mártással, a tetejére helyezzük a fél körtét, aminek közepébe áfonyalekvárt töltünk, mellétálaljuk a rösztit.
18. Almával töltött tarja
Hozzávalók:
• 4 szelet közepes vagy annál vastagabb tarjaszelet
• kb. 10 dkg sajt
• 2-3 db alma
• só
• bors
• 1 db birsalma
• 10-12 nagyszemű szőlő (érdemes félbevágás után a magjait kiszedni)
Recept leírása: A tarjaszeleteket alaposan kiklopffoljuk, sózzuk, borsozzuk és pihentetjük. Addig az almákat megtisztítjuk, és apró kockákra daraboljuk. Megszórjuk cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával. (A zsemlemorzsa felszívja az alma által engedett levet.) A húsokat egyenként kiterítjük, egyik felére reszelt sajtot szórunk, majd az előkészített almából teszünk egy réteget, erre ismét sajt kerül. A hús másik felével lefedjük és hústűvel széleit lezárjuk. Serpenyőben forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Római tálat a hús pecsenyelevével kikenünk, lerakjuk sorban a tarjákat, majd vékonyra szeletelt birsalmát és szőlőt szórunk rá. Az egészet leöntjük a maradék pecsenyelével és kevés vizet aláöntve, letakarva sütőbe tesszük. Nagyjából 70 perc eltelte után levesszük a tál tetejét, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a hús, de a gyümölcsök még nem égnek meg.
19. Körtés-burgonyás rakottas
Hozzávalók:
• 3 nagy körte
• 80 dkg burgonya
• 1 szál póréhagyma
• 15 dkg sajt
• 3 dl tejszín
• 2 evőkanál étkezési keményítő
• 1 teáskanál vaj a tűzálló tál kikenéséhez
Recept leírása: A körtét megmossuk, szárazra töröljük. A héját rajtahagyjuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát, és hosszában a negyedeket még háromfelé vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, a körtét és a burgonyát belerétegezzük, és a tetejét megszórjuk a póréhagymával. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a sajt felét, megsózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd a körtés burgonyára öntjük. A forró sütőben kb. 1 óra alatt aranyszínűre sütjük. Forrón, a maradék sajttal megszórva tálaljuk.
20. Almás-körtés csirke
Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemell
• 4 édes alma
• 2 nagyon érett körte
• 2 dl tejszín
• 1 fej hagyma
• kevés fehérbor
• 2 evőkanál liszt
• csipet majoranna
• kevés bors
• só
• fokhagyma
Recept leírása: A vékony karikákra vágott hagymát és a csirkemellet kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a meghámozott, kockákra vágott almát, kicsit megfűszerezem, majd löttyintek rá egy kis bort. Mikor a bor elfőtt, hozzáadom a pépesített körtét, a tejszínt, főzöm még kicsit. Fűszerezem, liszttel sűrítem. Rizzsel tálalom.
21. Almás-joghurtos palacsinta
Hozzávalók:
• 2 1/2 csésze liszt
• 1 2/3 csésze tej
• 1 csésze natúr joghurt
• 1/4 csésze étolaj
• 1 teáskanál só
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál sütőpor
• 2 db tojás
• 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
• 1 db meghámozott, magtalanított apró kockákra vágott alma
Recept leírása: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat. Egy másik edényben a tojásokat, a tejet, a joghurtot, az étolajat, addig keverjük, amíg a massza világos színű lesz. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A végén a kockázott almát adjuk hozzá. Felmelegítjük az olajjal megkent palacsintasütőt, ha meleg kb. 1/4 csészényit beleöntünk a masszából, és mindkét oldalát megsütjük, amíg aranybarna színű lesz. Juharsziruppal vagy dzsemmel tálaljuk. Egy csésze 2,36 dl-nek felel meg.
22. Szilvás-erdei gyümölcsös reform császármorzsa
• 5 dkg mandulaliszt
• 5 dkg zabpehely
• 5 dkg dió
• 3,5 dkg kókuszzsír
• 1 evőkanál nyírfacukor
• 35 dkg szilva és erdei gyümölcs keveréke
• 1 kávéskanál fahéj
Recept leírása: Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A szilvát nagyobb darabokra vágom, és a többi gyümölccsel együtt egy kis tepsibe terítem. Csipetnyi nyírfacukorral és fahéjjal megszórom. Ezután késes aprítóba teszem a mandulalisztet, a zabpelyhet, a diót, a nyírfacukrot és egy kis fahéjat, kicsit megőrlöm, majd hozzáadom a folyékony kókuszolajat, és még tovább őrlöm, míg morzsás állagú lesz. Ezután a morzsás keveréket a gyümölcsökre öntöm, finoman elegyengetem.
Kb. 15 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
|
|
|